Кабмін визначився з кандидатурою на посаду голови "Укргазвидобування" - джерело

П'ятниця, 19 червня 2015, 10:33

Кабінет міністрів готує призначення вихідця з McKinsey&Company Олега Прохоренка на посаду голови ПАТ "Укргазвидобування".

Про це повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" джерело в уряді.

"Нафтогаз" вибрав Прохоренка і прем'єр уже погодив цю кандидатуру", - сказав він.

За даними співрозмовника агентства, Прохоренко закінчив Harvard University Kennedy School of Government, працював у низці міжнародних компаній, зокрема, в McKinsey&Company, де відповідав за Східну Європу, Центральну Азію, Каспійський регіон і Центральний схід.

Реклама:

Водночас, за словами джерела, існує ризик, що на посаду заступників глави "Укргазвидобування" можуть бути призначені особи зовсім іншого порядку.

"Є інформація, що спробують повторити історію з Пітером Ванхеке (главою "Укрнафти"), коли за його ім'ям ховається низка заступників, які насправді підконтрольні Ігорю Коломойському і саме вони управляють компанією. Те саме може статися і з "Укргазвидобуванням", - резюмував він.

"Укргазвидобування" - найбільша газодобувна компанія країни.

Як відомо, 18 червня прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк дав вказівку НАК "Нафтогаз Україна" негайно змінити керівництво компанії "Укргазвидобування".

Раніше повідомлялося, що НАК "Нафтогаз України" має намір провести відкритий конкурс на посади постійних керівників"Укртранснафти" та "Укргазвидобування".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!