Нацрада винесла каналам групи "112 Україна" чергове попередження

Четвер, 18 червня 2015, 14:37

Нацрада з питань ТБ і радіомовлення винесла чергове попередження телеканалам групи "112 Україна", які мовлять в одній із цифрових ефірних мереж провайдера "Зеонбуд".

Про це повідомляє кореспондент "Економічної правди".

"Канали групи порушують програмну концепцію - віщають в національному форматі новинний контент замість передач різних жанрів локальних мовників. На усунення порушень регулятор відвів два тижні. Якщо порушення не будуть усунені у строк, регулятор має право оголосити ще одне попередження або звернутися до суду із заявою про анулювання ліцензій мовників",- йдеться у повідомленні.

Попереднє попередження з цього ж питання регулятор виніс мовнику в кінці березня 2015 року. За відведений місяць мовники групи тоді не привели свою діяльність відповідно до законодавства.

Реклама:

Нагадаємо, на минулому засіданні регулятор відмовив каналу у переоформленні програмних концепцій скуплених їм регіональних цифрових ефірних телеканалів на єдиний загальнонаціональний формат.

Мова йде про регіональні компанії "Аріадна ТВ" - північ України, "Новий формат" - схід, "Партнер ТВ" - центр, "ТВ вибір" - захід, "Лідер ТВ" - південь, що мовлять під логотипом "112 Україна".

Вони отримали ліцензії в 2011 році на місцеве телебачення в різних областях країни в МХ-5.

У 2013 році ці канали викупили структури Андрія Подшипкова, який називає себе власником групи "112".

Депутат від "Опозиційного блоку" Юрій Павленко, присутній на засіданні, заявив що в комітет з питань свободи слова ВР прийшов цілий пакет звернень від телеканалу.

За його словами, представники мовника скаржаться на тиск і підрив свободи слова та попросили його втрутитися в ситуацію.

Глава Нацради Юрій Артеменко в черговий раз нагадав, що до регулятора звернувся ряд регіональних мовників, які поскаржилися на те, що "112 Україна" зайняла їхнє місце. І замість того, щоб показувати регіональний контент, віщає загальнонаціональний.

Депутат від "Батьківщини" Сергій Каплін, присутній на засіданні, заявив, що ці листи написано за принципом кальки.

"Прокурор області приїжджає і каже, що ви повинні написати листи, що незадоволені "112"", - зазначив він.

Каплін пообіцяв, що до наступного засідання буде влаштований мітинг -20-30 тис -людей, які підтримують "112 Україна", з також співробітники телеканалу - близько 500 осіб.

Каплін заявив, що знає власника "112" Андрія Підшипкова і зазначив, що він заробив гроші на запуск каналу на послугах консалтингу. На питання журналістів, який консалтинг приносить такі доходи, Каплін відповісти не зміг.

Перед виходом із зали Каплін встав і виголосив емоційний меседж на камеру "112 Україна".

"Знищення 112-каналу призведе до третьої революції в країні", - вигукнув. Після чого Каплін згадав всі нагальні проблеми країни і закликав до чергової зміни влади в країні, яка "зрадила Майдан".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: