В НБУ пояснили, які депозити можна буде зняти достроково

Четвер, 18 червня 2015, 11:34

Нацбанк вітає набуття чинності закону щодо строкових депозитів і ще раз нагадує, що його норми стосуються лише новоукладених депозитних договорів.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила прес-служба регулятора.

"Відсьогодні вступають в дію нові правила повернення вкладів за новоукладеними депозитними договорами. Дані зміни впроваджуються згідно з законом "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо умов повернення строкових депозитів", який був прийнятий Радою 14 травня", - йдеться у повідомленні.

Нові правила надають вкладнику право вибору чітко визначеного типу договору вкладу - "строковий" чи "на вимогу".

Реклама:

"При цьому відтепер дострокове повернення строкового вкладу та нарахованих процентів за цим вкладом можливе виключно у випадку, коли це передбачено умовами договору банківського строкового вкладу. Видача вкладу або його частини за першою вимогою можлива лише за договором банківського вкладу "на вимогу"", - зазначили у прес-службі.

Крім того, Нацбанк наголошує, що дана норма стосується лише договорів банківського строкового вкладу, укладених після набуття чинності закону.

"Прийняття цього закону - це win-win ситуація. Такі зміни дозволять фізособам більш ефективно управляти власними заощадженнями та інвестиціями", - пояснив заступник голови НБУ Владислав Рашкован.

За його словами, у свою чергу, це зменшить ризики банківської системи завдяки урегулюванню механізму повернення строкових депозитів.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: