Смотрящий Януковича намагався відсудити у "Сбербанку" понад 100 мільйонів

Середа, 17 червня 2015, 17:53

Колишній заступник міністра доходів і зборів Андрій Ігнатов подав до суду на київське відділення "Дочірнього банку Сбербанку Росії" з вимогою повернути 3,23 млн доларів, 1,43 млн євро і 21,34 млн рублів (в еквіваленті - понад 100 млн гривень).

Про це пише "Главком".

Судитися з російським банком власника багатомільйонних рахунків змусила відмова російського банку одноразово видати всю суму. З таким проханням він звернувся до банку 5 вересня минулого року.

За тиждень до цього (29 серпня 2014 року) міліція оголосила колишнього чиновника в розшук, підозрюючи у зловживанні владою за часів правління команди Віктора Януковича.

Реклама:

6 жовтня 2014 року Шевченківський райсуд Києва зобов'язав банк видати Ігнатову всю суму. Його формулювання звучало так: "позовні вимоги (Ігнатова - Ред) є обґрунтованими, підтвердженими необхідними і допустимими доказами, а тому підлягають задоволенню".

25 грудня Апеляційний суд Києва також визнав правоту клієнта таким висновком: "колегія суддів вважає, що висновок першої інстанції зроблений на основі повного і об'єктивного дослідження наданих сторонами доказів та в повній мірі відповідає вимогам закону".

Свій вердикт апеляція підкріпила посиланням на Конвенцію про захист прав людини і основоположних свобод та практики Європейського суду з прав людини.

20 травня 2015 року колегія касаційної інстанції дійшла висновку, що колишні рішення не врахували ряд фактів. Наприклад, те, що в листопаді 2014 року Ігнатов підписав договір, яким свої кошти подарував дружині.

Основним же аргументом стало повідомлення Генеральної прокуратури від 4 листопада 2014 року про проведення досудового розслідування, розпочатого 15 липня 2014 року, за фактом зловживання владою колишнім заступником міністра доходів і зборів України. У ході слідства рахунки Ігнатова були арештовані.

На цій підставі Вищий спецсуд у кримінальних та цивільних справах зайняв сторону "Дочірнього банку Сбербанку Росії", відмовивши Ігнатову.

Екс-чиновник отримав посаду заступника голови податкової служби в грудні 2011 року, а з квітня 2013-го став заступником міністра доходів і зборів, пропрацювавши до 1 березня 2014 року.

В інтерв'ю "Українській правді" колишній шеф Ігнатова екс-міністр доходів і зборів Олександр Клименко, по суті, визнав, що цього заступника в якості "смотрящего" йому приставив син Віктора Януковича - Олександр.

У ЗМІ ім'я Ігнатова згадується в контексті скандалу навколо закупівлі понад 1000 "швидких" для українських лікарень. Нібито, він курирував закупівлю одночасно з тодішнім міністром Раїсою Богатирьовою.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!