Яресько: Кабмін не приймав рішень про призупинення боргових платежів

Середа, 17 червня 2015, 15:21

Кабінет міністрів поки що не приймав жодних рішень про припинення боргових платежів, а Україна продовжує виконувати свої зобов'язання перед кредиторами.

Про це сказала журналістам міністр фінансів України Наталія Яресько, передає УНІАН.

Зокрема, відповідаючи на запитання про те, чи виплачуватиме Україна купонні платежі, заплановані на червень, в тому числі за бондами, виданими РФ в обмін на кредит в 3 млрд доларів, Яресько відповіла: "Ви розумієте, що повинно бути рішення уряду. Зараз ми платимо. Щоб зупинити платежі, потрібно рішення уряду. Рішення поки що немає", - сказала міністр.

При цьому вона наголосила, що Україна продовжує переговори щодо реструктуризації частини держборгу. "Є розуміння, що країні важко. У нас великі витрати... І боргова операція це вихід із ситуації", - сказала Яресько.

Реклама:

Раніше міністр також зазначала, що Україна виконує всі свої зобов'язання перед зовнішніми кредиторами і поки що не скористалася правом на оголошення мораторію на зовнішні виплати.

Крім того, Яресько заявляла, що Україна розглядає борг перед Російською Федерацією в 3 млрд доларів, оформлений у вигляді євробондів, у загальному пакеті боргів, запланованих до реструктуризації.

Україна з березня веде переговори із зовнішніми кредиторами щодо реструктуризації частини державного боргу в загальному обсязі близько 23 млрд доларів при загальному обсязі держборгу країни в 70 млрд доларів.

Переговори з кредиторами є частиною програми реформ, схваленої Міжнародним валютним фондом і ухваленої в березні поточного року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!