Яценюк обіцяє компенсувати "нові" тарифи всім малозабезпеченим

Середа, 17 червня 2015, 14:26

Той, кому не вистачає грошей на оплату житлово-комунальних тарифів, повинен отримати від держави субсидію.

Про це заявив прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк у середу на засіданні Кабінету міністрів, повідомляє прес-служба уряду.

"Людина не повинна турбуватися про те, що через те, що в неї низькі життєві стандарти, в неї не вистачає коштів на оплату послуг ЖКГ", - сказав він.

Яценюк зазначив, що Уряд очікує призначення субсидій близько 2 мільйонам родин, а це близько 6 мільйонів громадян.

Реклама:

"У рамках нашої роботи по енергоефективності країни, і в першу чергу допомозі громадянам України пройти цей складний період в житті України, який пов'язаний з ринковими цінами і тарифами, в першу чергу на енергоресурси, - програма житлових субсидій є завданням номер один до кінця поточного року для уряду, Мінсоцполітики і для всіх органів виконавчої влади на місцях", - наголосив він.

За словами Яценюка, субсидія буде призначена за період з 1 квітня цього року.

"Якщо хтось отримав платіжку без зазначення про те, що субсидія була нарахована, то все одно, починаючи з 1 квітня поточного року, ми скомпенсовуємо цим людям 100% субсидії за весь період з 1 квітня", - пояснив він.

Глава Уряду нагадав, що держава передбачила в бюджеті 24,5 мільярда гривень на субсидії для малозабезпечених громадян України.

Він також зазначив, що минулого тижня Уряд прийняв рішення про подальше спрощення системи призначення житлових субсидій, а наступного тижня Уряд прийме ще одне рішення про подальше спрощення цієї системи.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: