Ахметов розіграв 40 мільйонів на ремонт для донецьких шахтарів

Середа, 17 червня 2015, 10:04

ДП "Шахтоуправління "Південнодонбаське №1" за результатами тендеру уклало угоду з ПАТ "Криворізький завод гірничого обладнання" на ремонт устаткування за 40,09 млн грн.

Про це пишуть "Наші гроші" з посиланням на "Вісник державних закупівель".

Як зазначається, замовлено капремонт секцій механізованого кріплення, загалом 165 одиниць, ремонтуватимуть упродовж року.

Нагадаємо, "Південнодонбаське №1" знаходиться у Вугледарі, на контрольованій українськими ЗСУ території.

Реклама:

На участь у тендері подавалися тільки двоє учасників – ПАТ "Криворізький завод гірничого обладнання" і ТОВ "Компанія "Гірничі машини".

Єдиним акціонером заводу у є кіпрська компанія "Ukrainian Machine Building Holding Limited" (UMBH) з групи Ріната Ахметова.

Конкурент заводу натомість має таку ж назву, як машинобудівельний холдинг "Гірничі машини" Ахметова.

Офіційно фірма належить панамському офшору "Севард трейдінг інк. (Sevard trading inc.)", але директором ТОВ записана Юлія Рибалка, також відома як бухгалтер холдингу Ахметова й у звітності на SMIDA значиться контактною особою ПрАТ "НВК "Гірничі машини".

Ці фірми регулярно розігрують тендери: у грудні Криворізький завод за такою з схемою отримав замовлення від "Селидіввугілля" на постачання шахтного обладнання вартістю 14,54 млн грн., у січні3,7 млн грн. на те саме для "Шахтоуправління "Південнодонбаське №1", а в травні - 120 млн грн. від "Львіввугілля".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: