Торговельні мережі і далі порушують антимонопольне законодавство - АМКУ

Понеділок, 15 червня 2015, 18:18

Торговельні мережі продовжують порушувати антимонопольне законодавство в рамках справи про картельну змову, за якою Антимонопольний комітет України виніс рішення про накладання штрафу на суму 204 млн гривень. 

Про це заявила начальник управління досліджень і розслідувань АМКУ Олена Шевчук на круглому столі в Києві, передає УНІАН.

"Період розслідування, яке ми проводимо, - три роки, і фактично ми вважаємо, що порушення тривають", - сказала вона.

Також Шевчук наголосила, що, згідно з позицією Антимонопольного комітету, припинення зловживань передбачає затвердження кодексу ділової етики на ринку ритейлу, відсутність прогресу в переговорах щодо якого і призвело до накладення штрафу.

Реклама:

"Ми (АМКУ - ред) в жодному разі не хочемо, щоб якась мережа збанкрутувала або магазин закрився. Наше завдання - захист конкуренції, і штраф є інструментом запобігання", - сказала чиновниця.

За словами Шевчук, торгові мережі до кінця липня повинні або сплатити відповідний штраф, або оскаржити рішення АМКУ в судовому порядку.

"Звернення до суду - законне право, ніхто не може його оскаржити. Це основа демократії. Ми готові захищати свою позицію в суді", - наголосила вона. 

Як повідомлялося, Антимонопольний комітет на початку травня оштрафував 18 торговельних мереж країни на загальну суму 203,6 млн гривень в рамках справи про порушення законодавства про захист конкуренції, розпочатої в 2012 році.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: