"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Два екс-прем’єри Польщі стали радниками Фірташа - ЗМІ

Понеділок, 15 червня 2015, 09:15

Двоє впливових польських політиків погодилися співпрацювати із заснованим на гроші Дмитра Фірташа у Відні Агентством модернізації України.

Про це пише "Польське радіо" з посланням на видання "Gazeta Wyborcza".

Як зазначається, це колишні очільники польського уряду Влодзімєж Цімошевич та Вальдемар Павляк.

"Агентство модернізації України було створено Фірташем на початку березня цього року, у той час як олігарх очікував на рішення австрійського суду щодо екстрадиції до США після звинувачення в участі у корупційних схемах та відмиванні грошей", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

Метою Агентства була оголошена розробка планів реформ у ключових для України галузях: енергетика, самоврядування, фінансовий сектор і т.д.

Від початку співпрацю з проектом декларували знаний французький філософ Бернар-Анрі Леві, колишній єврокомісар до справ розширення Ґюнтер Фергойґен та екс-міністр фінансів Німеччини Пеер Штайнбрюк.

Експерти від початку оцінювали, що новий проект Фірташа має посприяти поліпшенню його репутації у ЄС та є спробою конкуренції з українським урядом за створення плану реформ. Від початку з Агентством співпрацює польський екс-прем’єр Влодзімєж Цімошевич.

Як він пояснює, його запросили написати проект плану боротьби з корупцією в Україні для незалежного австрійського фонду. Цімошевич підкреслює, що не матиме впливу, як використовуватимуться його напрацювання.

Коментуючи олігархічний статус Фірташа, польський політик зауважив, що в Україні крали практично усі, а однією з його рекомендацій для українців як раз ї є боротьба з корупцією.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що колишній міністр фінансів ФРН Пеер Штайнбрюк відмовився від співпраці з "Агентством з модернізації України" Фірташа.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: