Для отримання субсидій не потрібно буде вказувати розмір доходів

П'ятниця, 12 червня 2015, 20:36

Міністерство соціальної політики має намір спростити заяви на надання субсидій з оплати житлово-комунальних послуг, прибравши показник розміру доходу і залишивши тільки вид і місце його отримання.

Про це заявив начальник департаменту державної соціальної допомоги Мінсоцполітики Віталій Музиченко на брифінгу у Києві, передає УНІАН.

"Значна частина заяв і декларацій містить помилки, неточності, некоректно заповнені. Ми пропонуємо внести зміни до форми декларацій, згідно з якими громадяни декларуватимуть вид доходу, організацію, де вони отримують дохід і не будуть декларувати розмір доходу. Цю інформацію органи соціального захисту населення отримуватимуть без участі громадян", - сказав він.

Також чиновник зазначив, що міністерство виступає з ініціативою про введення відповідальності за подачу завідомо недостовірних даних у заявах на отримання субсидій.

Реклама:

"Ми пропонуємо уточнити у положенні про призначення житлових субсидій термін "умисне надання недостовірної інформації", і відповідно до цього застосовуватимуться певні санкції", - підкреслив Музиченко.

За словами очільника департаменту, адміністративне покарання застосовуватиметься лише у разі подання свідомо недостовірних даних, а помилки в декларації не стануть приводом для застосування санкцій.

Як повідомлялося, станом на 5 червня субсидії на оплату комунальних послуг за новою процедурою, яка почала діяти з 1 травня, вже отримали 345 тисяч сімей з 926 тисяч, що звернулися, а середній розмір призначеної субсидії становить 335 гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: