"Ощадбанк" реструктуризував єврооблігації на 1,3 мільярда доларів

П'ятниця, 12 червня 2015, 19:30

"Ощадбанк" успішно завершив переговори зі спеціальним комітетом кредиторів щодо перепрофілювання двох випусків єврооблігацій з погашенням в 2016 і 2018 роках і субординованого кредиту з погашенням в 2017 році на загальну суму 1,3 млрд доларів.

Про це йдеться у повідомленні Мінфіну, передає "Інтерфакс-Україна".

"Результати переговорів повністю відповідають цілям програми, підтримуваної МВФ", - наголошується в повідомленні.

Мінфін підкреслює, що вони також демонструють прихильність України спільного пошуку взаємовигідного рішення в рамках переговорів про реструктуризацію боргу.

Реклама:

Відомство не уточнює умов, про які домовився "Ощадбанк" з комітетом кредиторів, але вказує, що воно дозволить Україні заощадити в 2015-2018 роках 1,3 млрд доларів виплат.

"Ми з нетерпінням чекаємо продовження переговорів з власниками боргових зобов'язань інших інструментів, що входять в периметр боргової операції. Мінфін підкреслює, що для реструктуризації суверенного боргу необхідно також зменшити рівень боргу та його обслуговування для задоволення трьох узгоджених з МВФ цілей", - наголошується в повідомленні.

Раніше Ощадбанк уточнював, що мова йде про єврооблігації з погашенням 10 березня 2016 року на 700 млн доларів з купоном 8,25% річних і з погашенням 20 березня 2018 року на 500 млн доларів з купоном 8,875% річних, а також про кредит на 100 млн доларів, який був залучений через RBS як агента, з погашенням 19 січня 2017 року і ставкою Libor + 5%. Виплата купона за єврооблігаціями здійснюється раз на півроку.

Як повідомлялося, після затвердження МВФ нової чотирирічної програми розширеного фінансування EFF для України на 17,5 млрд доларів Мінфін з 13 березня почав консультації з кредиторами про реструктуризацію зовнішнього боргу приблизно на 23 млрд доларів, щоб заощадити виплати в період дії програми на 15,3 млрд доларів.

В периметр реструктуризації були також включені зобов'язання "Ощадбанку", "Укрексімбанку" та "Укрзалізниці".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: