Мер Ірпеня продавав квартири за заниженими цінами - "Схеми"

П'ятниця, 12 червня 2015, 14:09

За минулий рік мер Ірпеня Володимир Карплюк міг продати десятки квартир за схемою, яка дозволяла йому не заплатити податків на сотні тисяч гривень.

Про це йдеться у розслідуванні програми "Схеми".

Як зазначається, за 2014 рік Володимир Карплюк продав 44 квартири. Це випливає з його декларацій, оприлюднених на сайті Ірпінської міської ради.

Частина цих квартир розташована у житлових комплексах, побудованих "Будрегіонінвестом" - компанією, яку заснувала дружина Карплюка Лариса і його кума, Людмила Федорук. Вона ж - дружина мера сусідньої Бучі, колишнього роботодавця Карплюка. Більш того, компанія зареєстрована за домашньою адресою Карплюка, йдеться в розслідуванні.

Реклама:

 Редакція "Схем" отримала частину контрактів, за якими Володимир Карплюк продавав свої квартири. І згідно з документом за січень 2014 року, оселю у житловому комплексі "Річ Таун" у Бучі площею 56 квадратних метрів власник продає за 140 тисяч гривень - а це 2500 гривень за квадратний метр, тоді як навіть на етапі будівництва за квадратний метр у цьому житловому комплексі просили втричі дорожче - близько 8 тисяч гривень.

Втім сам мер стверджує, що все було законно.

"Податки, які я сплатив за ці 3-4 роки виражаються мільйонними цифрами. Прийдіть або надіньте на мене наручники, або скажіть, що я молодець. Одне з двох", - сказав Володимир Карплюк.

Кілька місцевих мешканців розповіли "Схемам", що решту вартості житла - до ринкового рівня - вони доплачували готівкою, поза документами. А отже, податки Карплюк сплачував тільки із суми, зазначеної у контракті, йдеться в розслідуванні.

 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!