"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Київстар" домігся права не платити за зайняте "майданівцями" приміщення

П'ятниця, 12 червня 2015, 13:59

Телекомунікаційний оператор "Київстар" позбувся боргу в 6,7 млн грн перед компанією "Дивина", яка здавала йому в оренду приміщення в центрі Києва.

Наприкінці травня Вищий господарський суд України прийняв рішення на користь "Київстар".

Як випливає з матеріалів справи, приміщення за адресою Хрещатик, 14А (біля "Пасажу", напроти магазину "МТС") оператор орендував з 2011 року. Там знаходився центр обслуговування абонентів.

Загальна площа приміщення становила 363,6 квадратних метра.

Реклама:

Договір оренди діяв до 22 травня 2014 включно, але "Київстар" приміщення орендодавцю надав тільки 20 червня минулого року.

Орендодавець заявив, що оператор не сплатив оренду приміщення за період з 1 березня по 22 травня 2014 року і звернувся до суду. З урахуванням боргу за комунальні послуги (більше 6 тис грн), загальні позовні вимоги перевищили 6,7 млн грн.

Представники "Київстар" у суді заявили, що компанія не зобов'язана платити орендні та комунальні платежі за вказаний період, так як з незалежних від неї причин не могла використовувати приміщення за призначенням.

 

Вони пояснили, що в листопаді 2013 року в Києві відбулися мирні зібрання, а в лютому 2014 відбулися зіткнення між силовиками і протестувальниками. Активісти зайняли адміністративні та офісні приміщення на Майдані Незалежності та вулиці Хрещатик, в тому числі і приміщення, яке орендував "Київстар".

Представники оператора ще в лютому минулого року повідомили про це орендодавця і правоохоронцям. До моменту, коли закінчився договір, у "Київстару" все ще відсутній був доступ до приміщення і можливість повернути об'єкт орендодавцю.

У січні цього року Господарський суд Києва ухвалив рішення на користь "Київстар", але орендар подав апеляцію і виграв. Але Вищий господарський суд залишив рішення суду першої інстанції в силі.

"Дивина" належить офшорній компанії "Кіммерія Інвестмент енд Файненс С.А." (Британські Віргінські острови) і підприємцеві Вадиму Блошко. Він і його батько Микола Блошко, за даними ЗМІ, володіють і іншою нерухомістю на головній вулиці столиці.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!