Україна пропонує кредиторам списати 40% боргу - ЗМІ

П'ятниця, 12 червня 2015, 12:34

Україна наполягає, що не зможе виконати вимоги МВФ, якщо кредитори не спишуть 40% боргу по суверенних облігаціях.

Про це повідомляє агентство Reuters з посиланням на співрозмовника, знайомого з ходом переговорів.

Видання пише, що міністр фінансів Наталія Яресько запропонувала списати 40% боргу за облігаціями під час візиту до Вашингтона в середу.

"Міністерство підрахувало, що необхідно 40% списання для досягнення цілей, поставлених МВФ", - повідомив співрозмовник видання, близький до Міністерства фінансів.

Реклама:

У свою чергу, інший співрозмовник, близький до комітету власників облігацій, називає невірним будь-яке припущення про те, що таке списання якось може бути пов'язане з виконанням Києвом вимог МВФ.

"Вимоги МВФ не включають необхідність списання боргу", - заявив він.

Комітет на чолі з Franklin Templeton і Blackstone виключили варіант із списанням боргу.

Власники облігацій заявляють, що план реструктуризації, який вони запропонували, дозволить Україні виконати три основні завдання, поставлені Міжнародним валютним фондом в рамках надання допомоги обсягом 40 млрд доларів.

За їх словами, план буде спиратися на використанням Києвом резервів центрального банку. Але Київ відкинув ідею використання резервів. Замість цього, він загрожує взагалі припинити виплати.

Під час поїздки до Вашингтона Яресько дала ряд брифінгів, на яких попереджала, що Україна буде змушена ввести мораторій на виплату зовнішньої заборгованості, якщо переговори з реструктуризації затягнуться на літній час.

Яресько впевнена, що Україна отримає 1,7 млрд доларів другого траншу від МВФ в липні, навіть якщо не буде на той момент домовленості з кредиторами.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: