"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Голова "Укрзалізниці" розпорядився закуповувати електроенергію без посередників

Четвер, 11 червня 2015, 20:57

Виконуючий обов'язки гендиректора "Укрзалізниці" Максим Бланк розпорядився здійснювати пряму закупівлю електроенергії для потреб галузі на оптовому ринку.

Про це він повідомив на своїй сторінці в Facebook.

Він повідомив, що протягом багатьох років УЗ закуповує електроенергію на Оптовому ринку і в незалежних постачальників.

"Незалежні постачальники, в свою чергу, купують електроенергію там же, на Оптовому ринку електроенергії. Так сталося, що протягом багатьох років незалежні постачальники не змінюються - їх три - Укренерготранзит, ГазЕнерго і Енерготраст", - написав Бланк.

Реклама:

На протяжении многих лет УЗ закупает электроэнергию на Оптовом рынке и у независимых поставщиков. Независимые поставщики...

Posted by Максим Бланк on 11 Июнь 2015 г.

"І так сталося - всі вони афільовані між собою. Очевидна багаторічна змова з прибутковою частиною - 400-500 млн гривень на місяць. За роки роботи цієї схеми, енергопостачальники обзавелися покровителями в найвищих кабінетах. І явно не планували втрачати такий ласий шматок доходів як УЗ", - додав в.о. гендиректора "Укрзалізниці".

За його словами, отримані від "Укрзалізниці" гроші енергопостачальники зливали в податкові ями або виводили в офшор.

"Податкова розкрила ці потоки і повідомила нам. Для УЗ - такий постачальник - це, як мінімум, ризик невизнання податкового кредиту", - сказав Бланк.

"Тому, сьогодні я дав вказівку здійснювати закупівлю на Оптовому ринку і підготувати проведення нових тендерів на закупівлю електроенергії, де, серед іншого, буде оцінюватися податкова чистота постачальників", - підсумував в.о. гендиректора "Укрзалізниці".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: