АМКУ не дав хід заяві "Укртранснафти" щодо порушень заводів Коломойського

Середа, 10 червня 2015, 19:12

Антимонопольний комітет залишив без руху заяву ПАТ "Укртранснафта" щодо узгоджених дій трьох нафтозаводів, які пов’язані з Ігорем Коломойським, - "Укртатнафта", НПК "Галичина" і "Нафтохімік Прикарпаття".

Про це йдеться у рішенні АМКУ, копія якого є у розпорядженні "Економічної правди".

"Відповідно до пункту 18 Правил розгляду заяв і справ про порушення законодавства про захист економічної конкуренції, заява повинна містити виклад обставин, якими заявник обґрунтовує свої вимоги, обґрунтування того, яким чином права заявника порушуються", - йдеться у рішенні АМКУ.

Крім того, як наголошується, заява повинна містити інформацію стосовно звернення до будь якого іншого органу державної влади, зокрема до суду, з питань порушених у заяві.

Реклама:
 
 
 

"До заяви від 19 травня № 05-02/239/2132 заявником не додано інформацію, яка б підтверджувала викладені в заяві обставини, і це перешкоджає її розгляду. Враховуючи викладене, заяву ПАТ "Укртранснафта" залишено без руху", - йдеться у документі.

У комітеті запропонували надати до 30 червня необхідну інформацію, пояснення та копії документів, необхідні для подальшого розгляду заяви.

"Крім того, пропонуємо надати будь-яку іншу інформацію, яка, на думку, ПАТ "Укртранснафта" може бути корисною для з'ясування порушеного питання", - повідомляється у документі.

У АМКУ також зазначили, що заява може бути залишена без розгляду у разі невиконання зазначених вимог у встановлений строк.

Як відомо, 20 травня ПАТ "Укртранснафта" відправила в Антимонопольний комітет заяву про узгоджені дії ПАТ НПК "Галичина",  ПАТ "Укртатнафта", і ПАТ "Нафтохімік Прикарпаття".

У заяві "Укртранснафти" зазначалося, що зміна вартості оренди резервуарів (для зберігання технологічної нафти) ПАТ НПК "Галичина",  ПАТ "Укртатнафта", і ПАТ "Нафтохімік Прикарпаття", котрі є окремими юридичними особами, відбувалася практично синхронно.

"Економічна обґрунтованість розмірів орендних плат, встановлених зазначеними вище товариствами, щонайменше, викликає сумнів, оскільки всі резервуарні ємності є різними за технічними параметрами, технічним станом, місткістю, строками експлуатації", - йшлося у документі.

Нині щомісячне зберігання нафти на трьох приватних НПЗ обходиться "Укртранснафті" в 75 млн грн.

Раніше ПАТ "Укртатнафта", підконтрольне групі "Приват", вимагало від ПАТ "Укртранснафта" розрахуватися за зберігання нафти і звільнитивід неї резервуари підприємства.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!