"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ціни на "чорне золото" пішли вгору

Середа, 10 червня 2015, 09:37

Світові ціни на нафту демонструють позитивну динаміку в середу на очікуванні інвесторами зниження запасів "чорного золота" в США.

Про це свідчать дані торгів, пише Прайм.

Станом на 07.25 за московським часом вартість липневих ф'ючерсів на північноморську суміш Brent росла на 0,58% - до 65,22 долара за барель.

Ціна липневих ф'ючерсів на нафту WTI підвищувалася на 1,16% - до 60,84 долара за барель.

Реклама:

Пізніше в середу, о 17.30 за московським часом, Управління з енергетичної інформації (EIA) Міненерго США опублікує дані по запасах нафти в країні за тиждень, що завершився 5 червня.

Аналітики, опитані Рейтер, очікують скорочення запасів за тиждень на 1,720 мільйона барелів - до 475,7 мільйона барелів. Тижнем раніше комерційні запаси нафти в країні скоротилися на 1,9 мільйона барелів, або на 0,4% - до 477,4 мільйона барелів.

Очікування інвесторів зниження запасів нафти в США, і відповідно, скорочення надлишку "чорного золота" на ринку посилилися після публікації в ніч на середу Американським інститутом нафти (API) своїх даних по запасах нафти в країні.

Згідно з повідомленням, запаси "чорного золота" в США за тиждень, що завершився 5 червня, несподівано знизилися на 6,7 мільйона барелів, пише агентство Франс Прес.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!