"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Міжнародні резерви України скоротилися до 9,631 мільярда доларів

Четвер, 7 травня 2015, 18:41

За попередніми даними станом на 1 травня 2015 року обсяг міжнародних резервів України становив 9,631 мільярда доларів в еквіваленті.

Про це йдеться у повідомленні регулятора.

Як зазначається, їх динаміка у квітні поточного року була обумовлена насамперед необхідністю здійснення платежів з погашення та обслуговування державного та гарантованого державою боргу в іноземній валюті в сумі 737 млн доларів, у тому числі за облігаціями зовнішньої державної позики та державними цінними паперами, а також Міжнародному валютному фонду.

Крім того, на рівень міжнародних резервів вплинули інтервенції Національного банку з продажу іноземної валюти на суму 240 млн доларів, з яких 140 млн доларів було продано за адресними інтервенціями НАК "Нафтогаз України". Обсяг інтервенцій з купівлі іноземної валюти становив 158 млн доларів.

Реклама:

"Збільшенню обсягу міжнародних резервів у квітні сприяло отримання 161 млн доларів від конвертації китайських юанів на міжнародному валютному ринку та надходження коштів від Європейської комісії в сумі 250 млн євро на користь уряду України", - йдеться у повідомленні.

"Обсяг міжнародних резервів України на сьогодні є достатнім для виконання зобов’язань та поточних операцій Уряду і Національного банку України", - повідомляє прес-служба.

Як повідомлялося раніше, станом на 25 квітня 2015 року обсяг міжнародних резервів України становив 10 мільярдів доларів в еквіваленті.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!