Київське метро втридорога купує запчастини у росіян

Четвер, 7 травня 2015, 10:06

КП "Київський Метрополітен" 28 квітня за результатами тендеру уклав угоду з ТОВ "ЄПК Україна" на постачання підшипників на суму 5,69 млн гривень.

Про це повідомляється у "Віснику державних закупівель", передають "Наші гроші".

Замовлено 2 690 штук різних підшипників, 12 видів.

Компанія "ЄПК Україна" заснована наприкінці 2013 року в Запоріжжі. Офіційним власником є віргінський оффшор "Дірфілд Юніверсал ІНК". Директором є Володимир Собакар, який також очолює фірму з аналогічною назвою Іноземне підприємство "Торговий дім ЄПК-Запоріжжя".

Реклама:

Вона приписана на одній адресі й з має той самий телефон, що і переможець тендеру, і належить однойменному московському торговому дому, який входить у російську групу компаній "ЕПК" ("Европейская подшипниковая корпорація").

Тендерні ціни на деякі види замовленої продукції суттєво відрізняються від цін, які можна знайти на сайтах у російських постачальників. Наприклад підшипник 30-32315 ЛМ метрополітен купує за 1 656 гривень, тоді як у Росії його продають за 1 180 рублів, тобто 483 гривні - у чотири рази дешевше. Також підшипник 30-32613 М законтрактували по 1 258 гривень за штуку, у Росії він коштує 982 рублі, тобто 402 гривень - у три рази дешевше.

На участь у тендері подавалося ще дві компанії: запорізьке ТОВ "Промсервісгруп" Ірини Романенко (6,03 млн гривень) і київське ТОВ "Альтіма-Груп" Дар’ї Александрової (3,22 млн гривень).

Єдиним критерієм оцінювання пропозицій була ціна, однак удвічі дешевша пропозиція "Альтіми" акцептована не була.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: