Топ-30 банків Росії спрацювали зі збитками

Субота, 30 травня 2015, 15:39

У перші чотири місяці 2015 року 30 найбільших банків РФ отримали збиток у розмірі 57,5 мільярда рублів, тоді як за підсумками перших чотирьох місяців 2014 року їх сукупний прибуток становив 237 мільярдів рублів.

Про це свідчать матеріали Банку Росії, передає "Прайм".

За підсумками першого кварталу банки зазнали сукупного збитку в 24,7 мільярда рублів. Активи і пасиви 30 найбільших російських банків за місяць скоротилися на 3,2% - до 56 трильйонів рублів.

Середній розмір показника достатності власного капіталу (норматив Н1.0) на 1 травня 2015 року становить 12,48% при мінімально допустимому значенні 10%. За квітень цей показник не змінився.

Реклама:

Частка кредитів першої категорії якості на 1 травня становила 63,3%, частка позик другої категорії - 23,6%, третьої категорії - 7,2%. Частка безнадійних позик і найбільш проблемних з точки зору ймовірності повернення позик становила 5,9%. За місяць якість кредитів не зазнала змін.

Станом на 1 травня в список 30 найбільших банків РФ увійшли: "Ак Барс", Альфа-банк, Банк Москви, банк "Російський стандарт", банк "Санкт-Петербург", Бінбанк, банк "Відродження", КБ "Східний", ВТБ, "ВТБ 24", Газпромбанк, МДМ Банк, МІнБ, Московський кредитний банк, Нордеа банк, Промсвязьбанк, Райффайзенбанк, Росбанк, Россельхозбанк, АБ "Росія", Сбербанк, Связь-банк, СМП Банк, Сітібанк, банк "Уралсиб", Уральський банк реконструкції та розвитку, банк "ФК Відкриття", "Ханти-Мансійський банк Відкриття", ХКФ Банк і Юникредіт банк.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!