"Газ України" просить суд якнайшвидше стягнути 19,7 мільйона з заводу Фірташа

П'ятниця, 29 травня 2015, 20:30

У вівторок, 2 червня, Рівненський апеляційний господарський суд розгляне апеляційну скаргу компанії "Газ України" про стягнення 3% річних в сумі 19,701 млн гривень з ПАТ "Рівнеазот".

Про це йдеться у прес-релізі ДК "Газ України".

Як зазначається, у грудні 2010 року між ДК "Газ України" та ПАТ "Рівнеазот" було укладено договір на постачання природного газу.

Проте ПАТ "Рівнеазот" неналежно виконав покладені на нього зобов'язання, внаслідок чого виникла заборгованість з оплати за придбаний в 2010-2011 роках природний газ на користь ДК "Газ України", яке є підприємством державного сектору економіки.

Реклама:

"В березні 2013 року Господарський суд Рівненської області задовольнив позов ДК "Газ України" НАК "Нафтогаз України" про стягнення 3% річних в розмірі 19,701 млн гривень з ПАТ "Рівнеазот", - йдеться у повідомленні.

У прес-службі повідомили, що боржник оскаржував це рішення спочатку в Рівненському апеляційному господарському суді, а потім у Вищому господарському суді України. Обидві інстанції залишили рішення місцевого господарського суду без змін, тобто зобов’язали боржника сплатити 3% річних.

"Після цього боржник звернувся до суду з прохання відстрочити виконання рішення про стягнення цієї суми строком на 3 роки. Справа знов дійшла до Вищого господарського суду України, який постановив відстрочити виконання рішення на 7 місяців до 1 травня 2015 року", - повідомляє компанія.

Також наголошується, що в квітні 2015 року боржник знов звернувся до Господарського суду Рівненської області з заявою про відстрочку виконання рішення суду.

"За час знаходження виконавчого документа на виконанні (про стягнення 3% річних) з 18 червня 2014 року ПАТ "Рівнеазот" будь-яких проплат не здійснив", - йдеться у пре-релізі.

Крім того, незважаючи на виконавче провадження, ПАТ "Рівнеазот" у 2015 року відкрило нові мультивалютні рахунки у банківських установах, проте приховало цей факт від суду та відповідно не надало довідок з цих установ про наявність коштів на рахунках підприємства.

Також в підземних сховищах газу ПАТ "Укртрансгаз" обліковується 338,971 млн кубометрів природного газу, який належить ПАТ "Рівнеазот". Вартість вказаного природного газу значно перевищує суму боргу перед ДК "Газ України".

"Однак Господарський суд Рівненської області не прийняв до уваги зазначені факти та надав ПАТ "Рівнеазот" чергову відстрочку строком на 10 місяців до 6 березня 2016 року", - повідомляє прес-служба.

"Керівництво ДК "Газ України" вважає, що боржник не мав і не має наміру погашати заборгованість за спожитий природний газ, а звертаючись за черговою відстрочкою затягує виконання рішення суду", - йдеться у прес-релізі.

Нагадаємо, у четвер Group DF олігарха Дмитра Фірташа оголосила про зупинку підприємств Ostchem - Черкаського ПАТ "Азот" та ПАТ "Рівнеазот".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: