"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Фірташ може приїхати в Україну на допит - Аваков

Четвер, 28 травня 2015, 15:49

Олігарх Дмитро Фірташ може прибути на допит в Україну для проведення слідчих дій.

Про це в інтерв'ю "ЛігаБізнесІнформ" заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

"Пан Фірташ може прибути на допит в Україну для проведення слідчих дій. Повістка така йому ще не вручена, але вона відіслана йому", - сказав Аваков.

"Ми будемо клопотати, щоб він отримав її через процедуру міжнародного слідчого доручення, перебуваючи в Австрії. Сподіваюся, ми зможемо його допитати - або в Україні, або його екстрадують у США, і там ми зможемо провести процесуальні дії. Більшого поки сказати не можу", - заявив міністр.

Реклама:

Він нагадав, що МВС розслідує справу стосовно групи компаній Ostchem, власником яких, в тому числі, є Дмитро Фірташ.

"Група компаній Ostchem звинувачується в тому, що вони шахрайськими схемами завдали державі збитків в 5,7 мільярда гривень. Ці суми доведені і пред'являються слідством", - зазначив міністр.

За його словами, менеджери компаній, які брали участь у цій схемі, разом з менеджерами НАК "Нафтогаз України" і дочірньою компанією НАК Нафтогаз, є прямими фігурантами цієї справи.

"Деякі з них дають свідчення про те, що це все проводилось за безпосередньої участі та керівництва злочинною групою з боку Фірташа. Саме тому він у процесі виклику на допит", - пояснив Аваков.

"Це процесуальна ситуація в рамках справи щодо Ostchem. Відносно особисто Фірташа зараз розслідування не проводиться. Разом з тим є підстави вважати, що Фірташ - один з учасників цієї схеми. Це гіпотеза звинувачення, поки немає рішення суду", - сказав міністр МВС.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: