В Білій Церкві хочуть побудувати індустріальний парк

Четвер, 28 травня 2015, 09:17

В Білій Церкві планують побудувати найбільший в Україні індустріальний парк.

Про це заявив екс-міністр транспорту і зв'язку України та керівник громадської ініціативи "Біла Церква. Завтра"  Костянтин Єфименко, повідомляє його прес-служба.

 "Наше місто розташоване в центрі регіону, оточеного значною кількістю агрохолдингів і фермерських господарств", - каже Єфименко.

Тому, за його словами, тут мають з'явитися промислові підприємства з випуску нової сільськогосподарської техніки та ремонту використаної.

Реклама:

"У нас є всі передумови для того, аби збудувати в Білій Церкві найбільший в Україні індустріальний парк, що забезпечуватиме довколишніх сільгоспвиробників необхідною технікою, промисловими товарами та обладнанням, а також займатиметься переробкою сільгосппродукції, яку вони виробляють", - зазначає екс-міністр.

Він визначає три кластери майбутнього індустріального парку - глибинна переробка зернових, машинобудування, товари широкого вжитку, спрямовані на Київ.

На думку фахівців, будівництво такого індустріального парку в Білій Церкві дозволить не лише повернути місту втрачені виробничі потужності, а й використати колосальний людський потенціал.

"Білоцерківська сільгосппродукція має стати всеукраїнським і, можливо, міжнародним брендом", - переконаний Єфименко.

Як зазначається в дослідженні ДП "Укрпромзовнішекспертиза", зараз практично всю промисловість у місті зупинено або зменшено обсяги виробництва, а близько 20 тисяч мешканців змушені виїздити на заробітки до Києва та інших міст.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!