Apple обмежила прослуховування музики в iPhone з мережі "ВКонтакте"

Середа, 27 травня 2015, 09:12

Адміністрація соцмережі "ВКонтакте" видалила можливість прослуховування музики у фоновому режимі в своєму додатку для iPhone.

Таку умову висунула Apple, щоб нова версія програми соцмережі пройшла модерацію і стала доступна для скачування в магазині додатків для iPhone, пише "Прайм".

Можливість слухати музику з "ВКонтакте", коли на екрані показується зовсім інший додаток або коли екран iPhone зовсім погашений, фактично перетворювало смартфон в аудіоплеєр.

"В останній версії (додатки) відключений сервіс програвання музики в фоні. Це було обов'язковою умовою Apple, щоб оновлення додатка пройшло модерацію в App Store", - розповідає прес-секретар "ВКонтакте" Георгій Лобушкін.

Реклама:

"Проте в найближчому майбутньому ми розраховуємо повернути цю можливість при запуску нових функцій, пов'язаних з програванням у фоновому режимі", - додав він.

Відносини компанії Apple і "ВКонтакте" були непростими ще в минулому році.

Наприкінці квітня 2014 з магазину App Store зник додаток "ВКонтакте" для iPhone, в середині травня того ж року - і для iPad. Основні претензії з боку американської компанії стосувалися наявності в соцмережі неліцензійного і дорослого контенту.

У середині липня додаток для iPhone повернвся в App Store. Проте він був істотно перероблений - зокрема, це стосувалося музики. "ВКонтакте" справив інтеграцію з iTunes - фірмовим музичним сервісом Apple.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!