"Нафтогаз" почав розкривати ціни та обсяги поставок газу

Вівторок, 26 травня 2015, 13:10

НАК "Нафтогаз України" оприлюднила інформацію щодо фактичних цін та обсягів імпортованого газу за попередні три квартали.

Про це йдеться у повідомленні НАК.

Як зазначається, інформація базується на фактичних витратах "Нафтогазу" на закупівлю газу, підтверджених актами та митними деклараціями, поданими у відповідні державні органи України.

Таку інформацію компанія буде публікувати щокварталу по завершенню місяця, наступного за відповідним кварталом. Це рішення прийняте у відповідь на вимогу громадянського суспільства щодо підвищення прозорості операцій "Нафтогазу" з імпорту газу в Україну.

Реклама:

Інформація щодо середньозважених цін закупівлі газу надається в агрегованому вигляді за квартал з метою виконання зобов’язань компанії щодо конфіденційності та для збереження переговорної позиції "Нафтогазу" у відносинах з європейськими постачальниками.

 

Інформація щодо обсягів імпорту з кожного напрямку надається в щомісячному розрізі: 

 

Також "Нафтогаз" публікує інформацію щодо максимальної ціни закупівлі газу в постачальників з Європи в розрізі місяців. Дані по окремих постачальниках агреговані в межах місяця. Ці дані також будуть оприлюднюватися раз на квартал.

 

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: