GM загрожує найбільший в історії штраф за приховування дефектів

Неділя, 24 травня 2015, 16:52

Міністерство юстиції США визнало злочинними дії автогіганта General Motors, який приховав інформацію про дефект в своїх автомобілях.

Про це пише газета New York Times з посиланням на власні джерела.

Як зазначається, в результаті цього загинули щонайменше 104 людини. Тепер, як пише газета, компанії загрожує найбільший в історії штраф.

За даними видання, угода по цій справі між GM і владою може бути досягнута вже цього літа.

Реклама:

Сума, яку доведеться виплатити автовиробникові, поки не називається. За деякими даними, вона може перевищити рекордний штраф в 1,2 млрд доларів, який заплатила Toyota в минулому році

У той же час, як пише New York Times, General Motors активно співпрацює зі слідством, на відміну від тієї ж Toyota, яка віддала перевагу під час розгляду все заперечувати. Це може дещо пом'якшити покарання для GM.

Дефект, про який йде мова, приводив до довільного відключення двигуна під час руху. Це викликало збій у гальмівній системі і відключення пристроїв безпеки. Проблема була в системі запалювання автомобілів.

Масштабна кампанія, в ході якої були відкликані мільйони автомобілів GM, почалася тільки в лютому 2014. Однак, за версією слідства, в компанії знали про неполадки за роки до цього.

Інтерфакс

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: