"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Роскомнагляд внесе у "чорний список" сторінки AppStore і Google Play

Четвер, 21 травня 2015, 09:24

Роскомнагляд внесе у чорний список посилання на сторінки сайтів офіційних магазинів додатків AppStore (для платформи iOS) і Google Play (Android), за якими можна скачати заборонену в Росії літературу.

Про це  пише газета "Известия".

Як зазначається, це перші випадки блокування додатків, повідомив офіційний представник відомства Вадим Ампелонський.

20 квітня прокуратура Ставропольського краю в інтересах Російської Федерації та невизначеного кола осіб звернулася до Жовтневого райсуду Ставрополя про визнання двох книг Саїда бін Алі бін Вахф аль-Кахтані ("Фортеця мусульманина. Із слів розуміння Аллаха, що зустрічаються в Корані і Сунні" і "Фортеця мусульманина. Звернення до Аллаха з благаннями. Лікування за допомогою змов, що зустрічаються в Корані і Сунні") забороненими до поширення в Мережі.

Реклама:

Прокуратура зазначила, що обидві ці книги внесені до федерального списку екстремістських матеріалів, що веде Мін'юст.

"Разом з тим, доступ до перерахованих інформаційних матеріалів до теперішнього часу не обмежений", - зазначав представник прокуратури. Додатки, що містять тексти зазначених книг, можна знайти в магазинах AppStore і Google Play.

"Поява такого роду контенту в популярних інтернет-магазинах додатків є дикістю. Адміністрації цих магазинів необхідно навчитися запобігати поширенню заборонених матеріалів", - заявив Ампелонський.

Після того як Роскомнагляд внесе у чорний список сторінку магазину з конкретним додатком, у клієнтів деяких невеликих регіональних провайдерів може перестати відкриватися весь сайт інтернет-магазину, оскільки вони можуть блокувати їх лише повністю.

Згідно зі статистикою наглядового відомства "закривати" окремі сторінки не можуть близько 30% провайдерів.

Як повідомлялося раніше, глава Роскомнагляду Олександр Жаров попросив компанії Facebook, Twitter і Google виконувати вимоги законодавства РФ, а в разі продовження "протиправних дій" пообіцяв ввести проти них санкції.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: