Group DF Фірташа виграла справу з російським "ЄвроХімом"

Середа, 20 травня 2015, 15:00

Group DF Дмитра Фірташа виграла майже дворічну судову справу з російським "ЄвроХімом" щодо антидемпінгових заходів на українському ринку аміачної селітри.

Про це йдеться в повідомленні Group DF.

"Наша юридична служба отримала на руки остаточне рішення суду щодо антидемпінгових розглядів... Усі українські суди відмовили "ЄвроХіму", який намагався скасувати ввізні мита на аміачну селітру", - зазначено в повідомленні.

Нагадаємо, 27 березня 2013 року ПАТ "Азот", ПАТ "Рівнеазот", ПрАТ "Сєвєродонецьке об'єднання Азот" і ПАТ "Концерн Стірол" подали вимогу про перегляд антидемпінгових заходів щодо імпорту в Україну нітрату амонію (аміачної селітри) походженням із Російської Федерації у зв'язку із закінченням строків їхнього застосування. 

Реклама:

Вищий адміністративний суд України ухвалою від 24 грудня 2014 року відмовив у відкритті касаційного провадження за касаційною скаргою ВАТ "МХК "ЄвроХім" на постанову окружного адміністративного суду міста Києва від 23 вересня 2014 року та ухвалу Київського апеляційного адміністративного суду від 3 грудня 2014 року.

Перевіривши наведені у заяві ВАТ "МХК "ЄвроХім"  доводи, колегія суддів Судової палати в адміністративних справах Верховного Суду України дійшла висновку, що підстав для задоволення заяви немає.

Таким чином, суди усіх інстанцій відмовили ВАТ "МХК "ЄвроХім"  у задоволенні позовних вимог дійшовши до висновку що справа Міжнародною Комісією була вирішена на підставі чинного законодавства України.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!