Яресько: Реструктуризація боргів не відлякає кредиторів

Середа, 20 травня 2015, 11:48

Питання виплати Україною міжнародних комерційних боргів - це питання справедливості.

Про це в прямому ефірі програми "Факти" на телеканалі ICTV пояснила міністр фінансів Наталія Яресько.

"Наші двосторонні та багатосторонні офіційні партнери долучилися до підтримки нашого народу. І зараз ми просто просимо, щоб наші міжнародні комерційні кредитори також брали участь у цьому. Законопроекти, які були прийняті, просто надають Урядові можливість в разі потреби зупинити оплати по цих кредитах e процесі переговорів. Якщо, наприклад, наші переговори не дійдуть вчасного кінця, якщо ми не в змозі дійти рішення на прозорій, добросовісній основі, тоді це є один важель, який ми можемо використати", - сказала Яресько.

Реклама:

Міністр пояснила, що це стосуватиметься лише конкретного списку міжнародних комерційних зобов’язань, який не включає державні банки, "Укрзалізницю" і українські внутрішні борги.

"Я думаю, що ніхто не хоче дійти до того. Це спонукає пришвидшення наших переговорів. Я думаю, що ні кредитори, ні ми не хочемо погіршення фінансового стану України", - зазначила міністр.

Нагадаємо, Верховна Рада дозволила уряду призупинити виплати за деякими зовнішніми зобов‘язаннями державних та гарантованого державою боргів України.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: