США за умови реформ можуть дати Україні гарантії ще на мільярд доларів

Понеділок, 18 травня 2015, 20:15

Уряд США може до кінця 2015 року надати Україні додаткові кредитні гарантії на 1 млрд доларів понад наданого 1 млрд доларів минулого року та передбаченого 1 млрд доларів у рамках підписаної в понеділок угоди між урядами України та США.

Про це повідомив посол США Джеффрі Пайєтт після підписання угоди між урядами України і США про отримання нашою країною кредитних гарантій на 1 млрд доларів, передає УНІАН.

"Якщо Україна продовжить робити конкретні кроки з впровадження економічних реформ, а також відповідатиме певним умовам співробітництва, Конгрес США розгляне можливість надання додаткових гарантій на суму до 1 млрд доларів до кінця 2015 року", - сказав він.

Нагадаємо, в понеділок, 18 травня, уряд України підписав угоду з урядом США про отримання нашою країною кредитних гарантій на 1 млрд доларів.

Реклама:

Як повідомлялося, наприкінці січня 2015 року Україна і США підписали декларацію про надання Києву кредитних гарантій уряду Сполучених Штатів в обсязі 2 млрд доларів.

Надання державних гарантій від уряду США стало не першим таким кроком стосовно України. У квітні 2014 року Конгрес і Сенат США вже приймали рішення виділити Україні 1 млрд доларів фінансових гарантій. Влітку 2014 року Україна розмістила суверенні бонди під гарантії уряду США на 1 млрд доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!