Кредитори України відмовляються списувати частину боргу

Понеділок, 18 травня 2015, 19:01

Комітет приватних кредиторів України, що об'єднує її власників облігацій на суму 8,9 млрд доларів, наполягає на переговорах про реструктуризацію цінних паперів країни у рамках переданої Міністерству фінансів пропозиції.

Про це повідомляється в листі комітету, яке має агентство "Інтерфакс-Україна".

Власники цінних паперів відзначають, що їх пропозиція відповідає цілям Мінфіну, надаючи міцну основу для відновлення економіки України, і, в той же час, не передбачає списання основної суми боргу.

"Комітет минулого місяця надав короткий опис узгодженої реструктуризації, а 9 травня - її детальний план. Комітет не вбачає причин, чому одразу ж не почалося предметне обговорення цього важливого питання", - йдеться в повідомленні.

Реклама:

Власники єврооблігацій вітають прагнення Мінфіну прискорити переговорний процес і сподіваються, що він, таким чином, піде більш конструктивно.

Вони повідомляють, що комітет кредиторів був сформований на запит міністерства і складається з фондів керованих, або тих, що представляють BTG Pactual Europe LLP, Franklin Advisers Inc., TCW Investment Management Company і T. Rowe Price Associates, Inc.

Крім того, комітет постійно контактує з іншими власниками українських єврооблігацій. Разом з учасниками комітету вони володіють понад 10 млрд доларів українського боргу.

Як повідомлялося, після затвердження МВФ нової чотирирічної програми розширеного фінансування EFF для України на 17,5 млрд доларів Мінфін з 13 березня почав консультації з кредиторами про реструктуризацію зовнішнього боргу.

Уряд також включив в реструктуризацію єврооблігації Києва, державних Ощадбанку та Укрексімбанку (Київ), "Укрзалізниці", однак вказані позичальники будуть вести консультації з кредиторами з приводу умов реструктуризації їх позик як окремі юридичні особи.

Мінфін України наполягає на необхідності досягти угоди про реструктуризацію в червні - до першого перегляду програми МВФ, однак експерти прогнозують, що успіхом буде реструктуризація боргу і на початку осені цього року, а її затягування не приведе до припинення фінансування за програмою EFF.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: