МВФ назвав дедлайн для реструктуризації держборгу України

Четвер, 14 травня 2015, 20:56

Україна має досягти домовленостей з кредиторами про реструктуризацію державного боргу до того, як Рада директорів МВФ збереться на засідання за результатами роботи оціночної місії Фонду, заплановане на червень цього року.

Про це зазначив у четвер під час прес-брифінгу директор департаменту комунікацій МВФ Джері Райс, передає "Укрінформ".

"Дуже важливо, щоб Україна й кредитори досягли угоди у відповідності з трьома критеріями операції та зробити це до завершення першого огляду в рамках EFF (механізму розширеного фінансування) Фонду. Ми хочемо і очікуємо саме такого результату", - наголосив Райс.

Він уточнив, що огляд вважатиметься завершеним "на момент засідання Ради директорів" МВФ щодо розгляду питання по Україні, тобто після повернення місії з Києва до Вашингтона та представлення результатів своєї роботи на розгляд керівництва Фонду.

Реклама:

Представник МВФ також зауважив, що три зазначених критерії стосуються передбачених обсягів отриманого Україною ресурсу, зменшення витрат на обслуговування боргу та збалансування співвідношення боргу до ВВП.

"Це було би дуже важливим чинником в огляді МВФ", - підкреслив Райс. Він пояснив, що МВФ потрібні "гарантії фінансування програми" для України, а також гарантії, що "борг залишається стійким" з високою ймовірністю продовження його термінів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!