"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Трипільська ТЕС отримує вугілля із зони АТО - "Центренерго"

Четвер, 14 травня 2015, 17:06

Трипільська теплоелектростанція (ТЕС, Київська обл.) забезпечується вугіллям з окупованих районів Донецької та Луганської областей.

Про це повідомив журналістам виконувач обов'язків голови ПАТ "Центренерго" Ігор Балабанов на брифінгу в Трипіллі в четвер, передає "Інтерфакс-Україна".

"Марка "А" йде у нас, як і запроектовано, з Донбасу", - сказав він, відповідаючи на запитання про джерела постачання на станцію.

Балабанов уточнив, що паливо із зони АТО закуповують і у держпідприємств, і у приватних компаній, що перереєструвалися на територіях, підконтрольних українській владі.

Реклама:

За словами Балабанова, закупівлі із зони АТО здійснюються за ціною 1100 грн за тонну без ПДВ. Компанія купує вугілля з окупованих територій приблизно у 20 продавців, назву яких в. о. голови "Центренерго" не уточнив.

Як зазначив Балабанов, резервним варіантом є закупівля вугілля в РФ, де минулого року паливо купували по 1600-1800 гривень за тонну, а також спалювання вугілля з ПАР, газу або мазуту, яке обходиться дорожче.

Заступник міністра енергетики та вугільної промисловості Олександр Светелік додав, що всі контракти на закупівлю вугілля походженням із зони АТО погоджують із Міненерговугілля, а інформація про них надається СБУ.

Як повідомлялося, вугілля марки "А" в Україні видобувають виключно в окупованих районах Донецької та Луганської областей.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!