Яценюк вимагає негайно створити орган зі встановлення цін і тарифів на ЖКП

Четвер, 14 травня 2015, 14:11

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк просить парламент у найкоротші терміни прийняти рішення про створення незалежного органу зі встановлення цін і тарифів на житлово-комунальні послуги.

Про це сказав прем'єр, відкриваючи засідання Кабміну в четвер.

"Ми розробили новий закон разом із європейським енергетичним співтовариством, мета якого - створення незалежного професійного органу зі встановлення цін і тарифів як на газ, так і на електроенергію, а також інші комунальні послуги. Цей закон цілком відповідає євростандартам, і я звертаюся до членів парламенту: ми прибираємо політику і працюємо виключно професійно... Треба, щоб парламент у найкоротші терміни прийняв рішення щодо створення незалежного органу", - сказав він.

За його словами, в Україні має бути створено "новий незалежний, прозорий, ефективний орган, що відповідає європейським стандартам", щоб ні в кого не виникали сумніви у непрозорості або необґрунтованість встановлення цін чи тарифів.

Реклама:

"Це моя категорична вимога як прем'єр-міністра", - додав Яценюк.

Він зазначив, що в рамках спільної коаліційної угоди найважливішим є те, "яким чином і хто встановлює ціни і тарифи".

Прем'єр також нагадав, що наразі, відповідно до законодавства, не Кабінет Міністрів встановлює ціни і тарифи, а Нацкомісія з врегулювання енергетики і комунальних послуг.

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: