"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

ВР дозволила "Нафтогазу" відмовляти в постачанні газу споживачам через борги

Четвер, 14 травня 2015, 14:00

Рада дала НАК "Нафтогаз України" право відмовляти в укладенні договору на постачання природного газу споживачам, якщо проти них розслідується справа про банкрутство.

За прийняття законопроекту №2214 проголосували 243 народних депутата.

Згідно із пояснювальною запискою, метою законопроекту є стабілізація фінансового стану "Нафтогазу", досягнення якої можливе шляхом надання компанії дієвих інструментів стягнення заборгованості споживачів за природний газ та ефективних механізмів впливу на підприємства-боржників.

"Прийняття закону дозволить "Нафтогазу" врегулювати питання співвідношення повноважень компанії, 100% акцій якої належать державі, щодо захисту економічної та енергетичної безпеки, та важелів впливу для стягнення заборгованості, створить умови для стягнення заборгованості споживачів за використаний природний газ та запобігання її утворенню в майбутньому", - йдеться у записці.

Реклама:

Як відомо,  станом 1 січня 2015 року загальна заборгованість споживачів перед Компанією за спожитий природний газ перевищила 29,6 млрд грн, у тому числі за категоріями споживачів: населення - 2,1 млрд грн.; бюджетних установ і організацій - 160 млн грн.; підприємств ТКЕ - понад 16,1 млрд грн; підприємств промислового та енергетичного комплексів - 11,2 млрд грн.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!