НБУ відніс банк Єфремова до категорії неплатоспроможних

Середа, 13 травня 2015, 18:27

Національний банк України 12 травня 2015 року відніс ПАТ "Український комунальний банк" до категорії неплатоспроможних.

Про це йдеться у повідомленні регулятора.

"Ураховуючи ситуацію, що склалася в місті Луганську у зв’язку із проведенням АТО, наявністю загрози життю та здоров’ю працівників і клієнтів, а також неможливістю здійснення діяльності через технічні проблеми, ПАТ "Укркомунбанк" було прийнято рішення про тимчасове призупинення діяльності", - повідомляє прес-служба.

Як зазначається, Національний банк заблокував з 31 серпня 2014 року початкові платежі через систему електронних платежів НБУ на адресу цього банку та від нього на адресу інших учасників СЕП.

Реклама:

"У зв’язку із закінченням дії програмних та апаратних ключів захисту інформації для СЕП з 17 жовтня 2014 року ПАТ "Укркомунбанк" було тимчасово виключено з довідника учасників СЕП", - повідомляє регулятор.

Також наголошується, що до Національного банку надходили численні скарги клієнтів цього банку стосовно невиплати або неперерахування коштів.

"Також ПАТ "Укркомунбанк" не виконував 10 і більше відсотків своїх зобов’язань перед вкладниками та іншими кредиторами протягом 10 робочих днів поспіль", - йдеться у повідомленні. 

ЗМІ пов'язують ПАТ "Український комунальний банк" з колишнім керівником фракції Партії регіонів у Верховній раді Олександром Єфремовим.

Як відомо, правоохооронці затримали Єфремова в Києві 14 лютого.

Як повідомлялося, 2 березня Апеляційний суд Києва залишив у силі рішення Печерського районного суду про арешт і заставу 3,7 млн гривень для екс-голови фракції Партії регіонів Олександра Єфремова за підозрою у сприянні прийняттю "диктаторських законів".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!