Нацкомісія заборонила змінювати тарифні плани без згоди абонентів

Середа, 13 травня 2015, 11:15

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації, заборонила операторам змінювати тарифні плани при реєстрації абонентів без їх згоди.

Про це йдеться в повідомленні НКРЗІ.

Як повідомляється, 12 травня НКРЗІ затвердила зміни до порядку реєстрації абонентів, які отримують телекомунікаційні послуги без укладення договору в письмовій формі.

Зокрема, відповідно до вимог оновленого нормативно-правового акта не допускається відмова оператора, провайдера телекомунікацій у задоволенні заяви споживача на здійснення реєстрації при поданні всіх передбачених порядком документів.

Реклама:

Крім того, в порядку чітко визначено, що реєстрація абонента не є підставою для зміни умов укладеного між ним та оператором, провайдером договору про надання телекомунікаційних послуг.

Це означає, що оператор не може без згоди абонента змінювати умови надання послуг, скорочувати або змінювати їх перелік, а також тарифи і тарифні плани, умови та порядок оплати послуг, перетворювати внесені на особовий рахунок абонента кошти в бонуси, бали тощо.

Відповідно до законодавства, проект змін був погоджено без зауважень Антимонопольним комітетом, Державною регуляторної службою, представником уповноваженого Верховної Ради з прав людини.

Документ буде подано на державну реєстрацію до Міністерства юстиції і набере чинності з дня його офіційного опублікування.

Українські новини

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: