Техдефолт "Укрзалізниці" не вплине на її зобов’язання перед держбанками

Вівторок, 12 травня 2015, 19:34

Поточний технічний дефолт "Укрзалізниці" не вплине на її зобов’язання перед державними банками "Укрексімбанк" та "Ощадбанк".

Про це йдеться у повідомленні міністерства.

"І хоча в майбутньому деякі зобов’язання перед "Ощадбанком" мають бути включені в процес реструктуризації, це не створить матеріальних проблем для банку через невеликий обсяг боргу "Укрзалізниці" перед ним", - повідомляє прес-служба.

У міністерстві підкреслили, що оголошення "Укрзалізницэю" дефолту по її внутрішніх боргових зобов’язаннях свідчить про серйозність ситуації у компанії.

Реклама:

"Укрзалізниця" проведе реструктуризацію свого приватного боргу, включаючи єврооблігації обсягом 500 млн доларів, що включені до загального процесу реструктуризації боргу у рамках програми, що має підтримку МВФ", - йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що "Укрзалізниця" оголосила  дефолт по внутрішньому боргу, який не є частиною боргової операції, погодженої у рамках програми МВФ.

В той же час, цей дефолт демонструє макроекономічні виклики, що стоять перед Україною, та потребу в успішному досягненні угоди щодо боргової операції, що також відповідає домовленостям України з МВФ.

"Проведення реструктуризації боргу залишається однією з найважливіших фінансових цілей України. Проведення реструктуризації є умовою програми МВФ Механізм Розширеного Фінансування і має на меті забезпечення стійкості українського боргу у середньостроковій перспективі", - повідомляє Мінфін.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: