Абромавичус закликає Раду ухвалити новий Податковий кодекс не пізніше жовтня

Вівторок, 12 травня 2015, 20:03

Міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавичус закликає парламент ухвалити новий Податковий кодекс не пізніше жовтня поточного року, щоб документ набув чинності з 1 січня 2016 року.

Про це він заявив у ході засідання українсько-американської бізнес-ради, передає УНІАН.

"Наша ідея в тому, щоб нова податкова система запрацювала з 1 січня 2016 року. При цьому вона повинна пройти голосування в парламенті у жовтні", - сказав міністр.

При цьому він сказав, що до цього часу має бути підготовлено пакет нормативних актів у сфері антимонопольного законодавства і підтримки конкуренції.

Реклама:

Як повідомлялося, на початку травня Кабінет міністрів завершив конкурс на заміщення вакантної посади голови Державної фіскальної служби, призначивши на цю посаду Романа Насірова.

Раніше Насиров очолював Комітет Верховної Ради з питань податкової і митної політики України.

В ході представлення своєї програми дій Насіров назвав однією з основних завдань на посаді голови ДФС поліпшення адміністрування податків шляхом спрощення податкової звітності, розвитку електронних сервісів, спрощення форм податкових декларацій та скорочення кількості документів, які подаються в податкову, а також оптимізації самої структури служби.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: