Яресько: Кредитори затягують процес реструктуризації держборгу України

Вівторок, 12 травня 2015, 16:14

Міністр фінансів Наталя Яресько заявляє про затягування кредиторами ухвалення рішення з реструктуризації зовнішніх боргів України.

Про це вона повідомила журналістам у вівторок, передають "Українські новини".

"Кредитори затягують рішення, але вони розуміють його важливість за строками для нас", - сказала міністр.

З її слів, це рішення остаточно може бути прийнято на початку червня, тоді як раніше передбачалося, що це буде завершено до кінця травня.

Реклама:

Також Яресько зазначила, що Україна не буде просити Міжнародний валютний фонд про збільшення другого траншу, який планується в розмірі 1,7 млрд доларів.

Як повідомлялося, наприкінці березня міністр фінансів Наталя Яресько нагадала, що Україна запрошує всіх кредиторів країни, у тому числі й Росію, до переговорів з реструктуризації єврооблігацій.

4 квітня Кабінет міністрів затвердив перелік зовнішніх боргових інструментів України, з якими здійснюється угода зі зміни умов позики, і надав установки для вживання заходів учасниками процесу реструктуризації.

12 травня комітет найбільших кредиторів України, включаючи компанію Franklin Templeton Investment Funds (США), заявили, що розчаровані відсутністю прогресу в переговорах про реструктуризацію українських зобов'язань.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!