"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Україні запропонували "компроміс" в реструктуризації

Вівторок, 12 травня 2015, 15:08

Комітет кредиторів України заявив, що готовий підтримати "розсудливу" реструктуризацію.

У заяві комітету, який є у розпорядженні Рейтер, зазначається, що він направив України "компромісні" пропозиції реструктуризації, які дозволять міністерству фінансів досягти цілей економії, передбачених програмою МВФ, але обійтися без списання основного боргу.

Згідно зі схваленою в березні чотирирічною програмою, МВФ готовий підтримати реформи в Україні кредитом у розмірі 17,5 мільярда доларів.

Однак Київ має до червня домовитися з приватними кредиторами про реструктуризацію приватних зовнішніх боргів на суму 23 мільярди доларів, заощадивши на цьому в найближчі чотири роки близько 15 мільярдів доларів.

Реклама:

Місія МВФ у вівторок планує почати в Києві переговори з владою про виконання умов для виділення другого траншу, який може становити 2,46 мільярда доларів. Перший транш на 5 мільярдів доларів Україна отримала в березні після затвердження програми.

Міністр фінансів України Наталія Яресько сказала, що Мінфін розглядає три складових реструктуризації: відстрочка погашення, списання частини основного боргу і зниження купонного доходу.

Комітет кредиторів виступив проти списання боргу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!