Прем'єра новітнього українського літака Ан-178 відбудеться у Ле-Бурже

Неділя, 10 травня 2015, 18:29

Український новітній транспортний літак Ан-178 вперше буде представлений на 51 Міжнародному авіакосмічному салоні "Ле Бурже-2015", який проходитиме в передмісті французької столиці з 15 по 21 червня поточного року.

Про це повідомили у прес-службі організатора салону Французького об'єднання підприємств аерокосмічної промисловості (GIFAS), передає "Укрінформ".

"Ми отримали заявку на участь в салоні українського транспортного літака Ан-178", - зазначили організатори авіасалону.

За їхніми словами, літак буде офіційно представлений на паризькому авіасалоні вперше. Раніше інформацію про участь Ан-178 в "Ле Бурже-2015" українським ЗМІ підтвердив в.о. генерального конструктора Державного підприємства "Антонов" Дмитро Ківа.

Реклама:

Льотні випробування нового Ан-178 розпочалися в травні цього року. ДК "Антонов" розпочала збірку другого дослідного Ан-178 для випробувань (вже виготовлений фюзеляж). Завод також готує документацію для початку серійного виробництва.

Ан-178 - середній транспортний літак вантажопідйомністю 15-18 тонн. Його швидкість становить 825 км/год, вантажопідйомність - 18 тонн - два стандартних морських контейнера, висота польоту - 12 км, дальність польоту – 5,5 тис км.

Літак здатний сідати і злітати з будь-яких аеродромів, у тому числі з грунтовим покриттям, що робить його затребуваним і для потреб оборони.

За приблизними оцінками фахівців, вартість літака, в залежності від модифікації, становитиме від 25-40 млн доларів. З задумом розробників транспортний літак має замінити турбогвинтові літаки Ан-12 та С-160, у більшості з яких вичерпується ресурс.

Ан-178 схожий за силуетом вантажної кабіни на літаки С-160 і Ан-12, але випереджатиме їх за льотними характеристиками. Потенційний портфель замовлень на Ан-178 перевищує 4 млрд доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: