"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

НБУ скасував обмеження при оплаті імпорту життєво необхідних товарів

Четвер, 9 квітня 2015, 20:31

Національний банк скасував обмеження при оплаті імпорту життєво необхідних товарів.

Про це повідомляє прес-служба регулятора.

Як зазначається, Національний банк удосконалив вимоги щодо проведення деяких валютних операцій, що були запроваджені постановою правління Національного банку від 23 лютого 2015 року № 124 "Про особливості здійснення деяких валютних операцій".

"Відтепер вимога щодо обов’язкового використання акредитивної форми розрахунків при здійсненні платежів за імпорт товару за контрактами, загальною вартістю понад 500 тисяч доларів, не поширюється на операції з купівлі деяких життєво необхідних товарів за прямими контрактами з їх виробниками, а також товарів військового призначення", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

"Рішення про встановлення певних виключень з загальних правил здійснення валютних операцій для життєво необхідних для економіки та громадян товарів прийняте після низки консультацій з імпортерами та банками з метою забезпечення стабільного імпорту цих товарів в Україну", - заявив директор Департаменту відкритих ринків НБУ Олег Чурій.

Життєво необхідними товарами є: нафта, бензин, дизпаливо, медичні вироби для гемодіалізу та лікування хворих на онкологічні захворювання тощо.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!