"Рошен" пояснив, що заважає продати Липецьку фабрику

Четвер, 30 квітня 2015, 16:32

Компанія "Рошен" стверджує, що не може продати активи Липецької фабрики (Росія) через арешт майна.

Про це "Укрінформ" повідомили в прес-службі компанії.

"Нині майно компанії арештовано. Ми можемо користуватися, але не маємо права ним розпоряджатися. Фабрика працює… Компанія "Рошен" прийняла рішення про 100% продаж активів в Росії, але з накладанням арешту ми позбавлені можливості розпоряджатися своїм майном і продавати активи. Це перешкоджає процесу", - пояснили в компанії.

Як відомо, 24 квітня 2015 року Головне слідче управління Слідчого комітету Російської Федерації наклало арешт на майно, що належить на праві власності ВАТ "Ліпецька кондитерська фабрика "Рошен".

Реклама:

Нагадаємо, 1 квітня "Ліпецька кондитерська фабрика "Рошен"  була заблокована співробітниками правоохоронних органів. Входи і виходи на підприємстві були перекриті співробітниками ОМОН.

Корпорація Roshen пізніше заявила, що фабрика була блокована в рамках проведення податкової перевірки і назвала дії силових структур неправомірними.

У свою чергу офіційний представник Слідчого комітету РФ Володимир Маркін повідомив, що обшук проводився в рамках справи про шахрайство на 180 млн рублів.

Корпорація Roshen, один з найбільших виробників кондитерських виробів в Україні, включає київську, Маріупольська і Кременчуцька і дві вінницькі кондитерські фабрики, масломолочний комбінат "Бершадьмолоко", Літинський племзавод, липецьку фабрику "Рошен" і клайпедську кондитерську фабрику (Литва).

Власником корпорації є президент України Петро Порошенко. У ході виборчої кампанії він обіцяв продати Roshen. Організацією продажу корпорації займається інвестиційна компанія Rothschild в консорціумі з українською інвестгрупою "Інвестиційний капітал Україна".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!