НБУ планує наростити золотовалютні резерви до 38,4 мільярда

Четвер, 30 квітня 2015, 16:03

Національний банк планує наростити золотовалютні резерви до кінця 2019 року до 38,4 мільярда доларів.

Про це заявила голова Національного банку Валерія Гонтарева під час зустрічі з віце-президентом Європейської Комісії Валдісом Домбровскісом, передає прес-служба регулятора.

За її словами, зважаючи на стабілізацію грошово-кредитного ринку, Національний банк матиме змогу поповнювати свої золотовалютні резерви, які до кінця 2015 року мають становити 18,3 млрд доларів, а впродовж наступних чотирьох років - зрости до 38,4 млрд доларів (на кінець 2019 року).

Як наголосив Домбровскіс, європейська спільнота готова надавати Україні всебічну підтримку на шляху оздоровлення економіки та реформування процесів у сферах державних фінансів і боротьби проти корупції, торгівлі та оподаткування, енергетики та фінансового сектору.

Реклама:

Він нагадав, що для стабілізації ситуації в Україні Європейським Союзом прийнято рішення про надання нашій країні пакета макрофінансової допомоги, зокрема затверджено три програми підтримки України в рамках макрофінансової допомоги на загальну суму 3,41 млрд євро, фінансування за першою і другою програмами якої Україна уже отримала.

Нагадаємо, 15 квітня 2015 року Європейський Парламент і Рада ЄС схвалили рішення про надання Україні третьої макрофінансової допомоги в сумі 1,8 млрд євро, більша частина якої має надійти у 2015 році.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!