Ціни на нафту обвалилися на новинах про домовленості з Іраном

П'ятниця, 3 квітня 2015, 09:04

Ціни на нафту марки Brent падають на новинах про домовленості "шістки" міжнародних посередників з Іраном.

Про це свідчать дані торгів, пише Прайм.

Вартість травневих ф'ючерсів на північноморську суміш нафти марки Brent знижувалася на 4,57% - до 54,6 долара за барель. Раніше вона падала більш ніж на 5%.

Ціна квітневих ф'ючерсів на нафту марки WTI знижувалася на 2,87% - до 48,69 долара за барель.

Реклама:

Іран і "шістка" міжнародних посередників заклали основи майбутнього всеосяжного плану з врегулювання іранської ядерної проблеми, заявила раніше в четвер глава дипломатії ЄС Федеріка Могеріні.

Зокрема, "шістка" і Іран домовилися, що дві третини іранських потужностей зі збагачення урану будуть припинені протягом 10 років.

Крім того, Іран зобов'язується поставити всі свої програми зі збагачення урану під міжнародний контроль на термін у 25 років.

"Шістка" та Іран мають намір завершити підготовку угоди щодо ядерної програми до 30 червня. При цьому ЄС припинить санкції проти Ірану при виконанні ним досягнутих домовленостей.

Переговори в Лозанні тривали з минулого тижня. Весь цей час інвестори побоювалися, що пом'якшення санкцій в рамках угоди "шістки" з Іраном може призвести до збільшення поставок іранської нафти на світовий ринок і, як наслідок, - до подальшого падіння цін на нафту.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!