Продан заявила, що Яценюк заблокував її кандидатуру на посаду голови ДФС

Середа, 29 квітня 2015, 10:43

Народний депутат від "Блоку Петра Порошенка" Оксана Продан заявила, що прем'єр-міністр Арсеній Яценюк знищив конкурс на посаду голови Державної фіскальної служби України.

Про це повідомляє прес-служба нардепа.

За словами депутата, вона подавалася на відкритий конкурс, поважаючи членів Ради з конкурсного відбору та сподіваючись, що настав час зміни корупційної системи. "Однак Яценюк заблокував її кандидатуру", - йдеться у повідомленні.

"Я розумію ідею Наталі Яресько, яка вперше ініціювала прозору процедуру визначення керівника ДФСУ і розумію мотиви Яценюка, який зробив все, щоб зберегти існуючу фіскальну систему", - зазначила Продан.

Реклама:

За словами нардепа, саме Яценюк особисто був проти її кандидатури і наполіг на спотворенні та нівелюванні відкритого конкурсу, на недопущенні зміни існуючої каральної та корупційної фіскальної служби.

Попри це, голова Всеукраїнського об’єднання малого і середнього бізнесу "Фортеця" впевнена, що Державна фіскальна служба стане сервісною службою.

"Уряд України буде працювати на створення та розвиток українського бізнесу та робочих місць. Без Яценюка", - підкреслила Продан.

При цьому, член спеціальної комісії з відбору кандидатів на посаду голови ДФС Валерій Пекар заявив, що жодного тиску з боку прем'єра не було.

"Мені дивно читати про те, що прем'єр-міністр спаплюжив конкурс. Так, на мій погляд, прем'єр-міністр спаплюжив немало речей в нашій країні, але незавершений конкурс до цього переліку не відноситься. Принаймні я не бачив "руку прем'єра" жодного разу", - написав він на своїй сторінці в Facebook.

"Заявляю, що на мене як на члена комісії ніхто не тиснув, ніхто не підказував "правильні рішення". Звичайно, є ще багато шансів спаплюжити конкурс, але на даний момент ніхто ними не скористався", - додав він.

Нагадаємо, комісія по відбору кандидатур на посаду голови Державної фіскальної служби визначила short-list кандидатів на посаду голови ДФС.

До списку входять чотири прізвища:

1. Андрій Коломієць

2. Мокляк Максим.

3. Роман Насіров.

4. Ігор Петрашко.

З цих 4 кандидатур найближчими днями буде відібрано 2, яких і будуть рекомендувати Уряду на розгляд.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!