Резиденція Порошенка вперше заплатить "ударівцям" півмільйона за опалення

Вівторок, 28 квітня 2015, 12:23

Державна організація "Резиденція "Залісся" уклало угоду з ТОВ "Укртепло Київ" на опалення у 2015 році на суму 470 тис грн.

Про це пишуть "Наші гроші" з посиланням на "Віснику державних закупівель".

Як зазначається, замовлено поставку 356 Гкал водяної пари для опалення по 1321 грн/Гкал. Це один з найвищих показників для опалення альтернативними видами палива.

"Залісся" замовило опалення від цієї фірми по переговорній процедурі, бо "Укртепло Київ" є єдиним постачальником тепла у мережу державної резиденції від власного котельного обладнання.

Реклама:

У попередні роки "Залісся" не публікувало дані про закупівлю послуг опалення у сторонніх організацій.

 "Залісся" (с. Богданівка Броварського району) є однією з державних резиденцій президента України. Раніше тут відзначав своє 60-річчя Віктор Янукович, у 2014 році тут влаштував прийом з нагоди свого 49-річчя Петро Порошенко.

"Укртепло Київ" входить у групу фірм, які минулого року отримали підтримку Київської обласної ради у програмі переведення комунальних закладів на опалення альтернативними видами палива (тирса, пелети, дрова) з традиційних вугілля та газу.

Засновниками компанії є ТОВ "Сет інвест", кіпрська фірма "Таканор партісіпейшен лімітед" (Tacanor participation limited) та шотландська "Італія нетворк ел.пі" (Italia network lp).

У "Сет інвесту" четверо власників: Сергій Дем’янов, Марина Машинська, Марія Швед і Ольга Надєїна.

Ця фірма і вищезгаданий офшор "Таканор"  також є засновниками ТОВ "Український правовий дім" разом з екс-головою Бориспільської райдержадміністрації Андрієм Гріненком.

Раніше до складу власників особисто входив Іван Надєїн, який у 2012 році балотувався до парламенту за списком УДАРу.

"Укртепло Київ" та пов’язані з ним фірми "Київцентртепло" та "Київоблтепло" почали активно освоювати ринок опалення комунальних підприємств Київської області у 2014 році, після обрання головою Київської облради Миколи Бабенка (УДАР).

Директором останніх фірм є Володимир Костіков, відомий як бізнес-партнер впливового нардепа від УДАРу Артура Палатного.

Нагадаємо, на останніх виборах до Верховної Ради та Київради УДАР та Блок Петра Порошенка йшли загальними списками.

Директором "Укртепло Київ" з березня 2014 року є Руслан Павлович Щава. Людина з таким ПІБ у 2014 році була відома як заступник начальника Головного управління Міндоходів України у Київській області.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!