"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Нафтогаз" оскаржив у суді рішення Київради про заборону відключення боржників

Понеділок, 27 квітня 2015, 15:32

"Нафтогаз" звернувся до суду з проханням визнати незаконним та нечинним рішення Київської міськради щодо безперебійного постачання енергоресурсів комунальним закладам та приватним споживачам Києва, які мають заборгованість за спожиті компослуги та енергоносії.

Про це йдеться в офіційному повідомленні НАКу.

"Зазначене рішення №264/1129 Київська міська рада прийняла 19 березня 2015 року.

Це рішення суперечить низці норм Закону України "Про засади функціонування ринку природного газу" та інших нормативних актів", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

Як зазначив голова правління "Нафтогазу "Андрій Коболєв, реалізація рішення київських депутатів призвела б до масових неплатежів в енергетичному секторі і в кінцевому підсумку - до припинення постачання енергоресурсів навіть сумлінним платникам.

Зокрема, однією з найбільш сумлінних категорій платників є населення. При цьому за газ, поставлений ПАТ "Київенерго" для виробництва електроенергії в поточному році, "Нафтогаз" не отримав жодного платежу.

"Фактичне надання дозволу не платити за спожиті ресурси неминуче призведе до швидкого нарощування заборгованості з боку споживачів та відсутності у постачальників коштів для закупівлі енергоресурсів. Рішення Київради може залишити киян без газу, гарячої води та електрики. В результаті постраждають насамперед ті, хто сумлінно сплачує за спожиті ресурси. Тому "Нафтогаз" буде домагатися скасування цього рішення", - зазначив Коболєв.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: