Японія виділить Україні 1,8 мільярда доларів

Понеділок, 27 квітня 2015, 14:01

Японія надає Україні 1,8 мільярда доларів допомоги.

Це підтвердив віце-міністр закордонних справ Японії Кентаро Соноура напередодні візиту до Києва, повідомила на своїй сторінці в Facebook депутат від "Блоку Петра Порошенка" Світлана Заліщук.

"І одразу ж запитав про корупцію - чи зможе контролювати уряд витрачання міжнародної допомоги. Ми розповіли, про нове антикорупційне законодавство, про щойно створене Антикорупційне бюро, про битву з олігархами", - написала депутат.

Японія надає Україні 1,8 млрд доларів допомоги. Нам це підтвердив віце-міністр закордонних справ Японії Кентаро Соноура ...

Реклама:
Posted by Svitlana Zalishchuk on 27 Апрель 2015 г.

"Водночас обидві сторони розуміють, що це лише інструменти, чи буде досягнута ціль – покаже час", - повідомила Заліщук.

За її словами, український посол в Токіо  підтвердив, що зараз Японія як ніколи бачить в Україні союзника.

"Треба використовувати цю можливість. Треба депутатів, які регулярно триматимуть між собою зв’язок. Треба більше дипломатів, які будуть перебивати російські потоки інформації. Треба урядовців, які можуть перейняти досвід у сфері інновацій та альтернативної енергетики. Треба економістів, які будуть вивчати нові можливості торгівлі між країнами. Наприклад, в сільському господарстві, де Японія імпортує близько 60% сільгосппродукції", - підсумувала депутат.

Раніше посол США Джеффрі Пайєт пообіцяв підписати другу угоду про виділення ще одного кредиту в  мільярд доларів Україні.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!